Radnici Železare: Samo da se dimi

Američka kompanija Esmark jedan je od najzainteresovanijih potencijalnih partnera za kupovinu smederevske Železare.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 24.10.2014.

13:43

Default images

Ovo je potvrdio predsednik Saveza samostalnog sindikata metalaca "Železare Smederevo" Siniša Predić ukazavši da je za zaposlene najvažnije da se pokrene proizvodnja i uposle ljudi.

Predić je, na konferenciji za novinare, rekao da se zaposleni nadaju da će dobiti strateškog partnera koji će povećati proizvodnju, pokrenuti drugu visoku peć i dostići projektovanu proizvodnju od 2,2 miliona tona.

Prema njegovim rečima, radnici Železare su zadovoljni jer je premijer Aleksandar Vučić nedavno posetio tu kompaniju, i to u periodu kad im je bilo dosta teško. Tim pre, što su ih mnogi ekonomski analitičari ocenjivali kao firmu koja nije isplativa i nema perspektivu, a da, kako je naglasio, nikada ranije nisu ušli u fabrički krug da znaju bar kako izgleda.

Predsendik Saveza samostalnog sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović podsetio je da u Železari u Smederevu radi oko 5.000 ljudi i da bi pokretanje proizvodnje u njoj značio zamajac i za druga preduzeća metalskog kompleksa.

Premijer Vučić izjavio je danas da će 29. ili 30. oktobra u Londonu razgovarati sa predsednikom Odbora američke kompanije Esmark, Džimom Bušarom, i da veruje "da će to biti kraj muka za Železaru Smederevo".

"U sredu ili četvrtak ću se videti u Londonu sa Bušarom i verujem da ćemo se rukovati, što će značiti kraj muka za Smederevo", rekao je Vučić na sednici Skupštine Srbije, tokom rasprave o rebalansu budžeta za 2014. godinu.

Premijer je najavio da će tokom posete Londonu, gde će održati javni čas studentima Londonske škole ekonomije i političkih nauka, obaviti razgovore u vezi sa Železarom, kao i s drugim investitorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: