Za 400 hektara šuma 50 mil. dinara

Pokrajinski seretarijat za poljoprivredu i šumarstvo dodelio je 50 miliona dinara vredne ugovore za pošumljavanje 400 hektara površina u Vojvodini.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 24.10.2014.

13:35

Default images

Novac je obezbeđen iz Budžetskog fonda za šume Vojvodine, a ugovore je potpisalo 14 korisnika, koji će podizati nove šume na zemljištu u svojini države, preduzeća, organizacija i građana.

Vršilac dužnosi pokrajinskog sekretara Branislav Bugarski izjavio je na potpisivnju ugovora da Vojvodina ima malo pošumljenih površina, te da će Sekretrijat pomoći svima koji strateški krenu u pošumljavanje.

"Svake godine se u pokrajinskom budžetu planiraju sredstva za ovu namenu i ove godine to je 89 miliona dinara, kako bi se, u saradnji sa gradovima i opštinama u Vojvodini, pošumile nove površine", rekao je Bugarski.

Na konkurs objavljenom u junu pristiglo je 18 prijava, od kojih je uslove konkursa ispunilo 14. Obezbeđeno je 48 miliona dinara za pošumljavanje državnog zemljišta, oko 900.000 dinara za zemljišta u svojini fizičkih lica i 950.000 dinara za zemljišta pravnih lica.

Bugarski je apelovao da se o pošumljavanju počne razmišljati strateški, jer po podacima Sekretarijata u Vojvodini ima 12.000 hektara zemljišta koje bi moglo da bude pošumljeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: