"Bolne su mere, ali nema druge"

Pred Srbijom su bolne ekonomske mere, ali to je jedini način da se uspostavi ravnoteža u sistemu i privredi, kaže Elen Goldstin iz Svetske banke.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

12:58

Default images

"Nema čekanja i reforme moraju da budu sprovedene, od kojih neke kasne nekoliko decenija i čim nešto kasni teže je primeniti", rekla je direktorka kancelarije Svetske banke za jugoistočnu evropu Elen Goldstin prilikom posete kopove uglja Kolubara u Lazarevcu.

Ona je ocenila da su ekonomske reforme, koje vlada Srbije počinje, "ohrabrujuće".

Prema njenim rečima, ljudi u Srbiji treba da budu svesni da je fiskalni deficit Srbije i pre majskih poplava bio na zabrinjavajućem nivou, ali da se nakon poplava pogoršao za jedan odsto.

Goldstin je dodala da je privreda Srbije zasnovana trenutno na javnom sektoru i dodala da privatni sektor mora "dodatno da se razvija", kako bi mladi nakon obrazovanja mogli da nađu posao u privatnom sektoru.

Ona je izrazila očekivanje da će Srbija uskoro potpisati sporazum sa MMF-om i dodala da će Svetska banka to podržati kroz različite reformske aktivnosti - reformu državnih preduzeća i javnih komunalnih preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: