Zemun-Borča od danas Pupinov most

Most Zemun-Borča od danas nosi ime velikog srpskog naučnika i pronalazača Mihaila Pupina.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 24.10.2014.

12:14

Default images

To su danas jednoglasno odlučili odbornici Skupštine grada Beograda, usvojivši predlog Komisije za spomenike i nazive ulica i trgova u Beogradu.

Predsednica Komisije Jasmina Mitrović Marić rekla je da su ime mosta izabrali Beograđani u okviru kampanje koja je sprovedena preko TV Studio B. "Napravili smo kampanju preko TV Studio B u kojoj su Beograđani birali kako treba most da se zove i kako smo ocekivali pobedio je Mihailo Pupin. To je logično u godini u kojoj se proslavlja 160 godina od njegovog rođenja", rekla je Mitrović Marić u obraćanju odbornicima.

Pupin je čovek, dodala je, koji nas uči dobroti, posvećenost, nauci i pedagogiji.

Šef odborničke grupe DS Balša Božović rekao je da je veoma važno da se projekti koje je u svom mandatu zapocela DS da se oni završe u roku.

"To je u interesu svih građana u Beogradu. Mislim da je veoma značajno da ono što čini grad Beograd bude podrzano od strane svih odbornika", rekao je Božović i istakao da je Pupin Srbin koji je imao najbogatiju biografiju.

Odborniciama se obratio i Radomir Naumunov ispred DSS i rekao da je vrlo važno da velikani kao što je Pupin "koje smo iznedrili"“ ulaze u geografske pojmove, podsećajući da je vlada 2006. godine aerodromu dala ime po još jednom srpskom velikanu Nikoli Tesli i da će ta odbornička grupa podržati predlog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: