EBRD nam daje 200 mil.€ za depozite

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je stend-baj kredit srpskoj Agenciji za osiguranje depozita u vrednosti od 200 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

10:03

Default images

EBRD će ojačati stabilnost bankarskog sektora u Srbiji obezbeđivanjem efikasne i kredibilne zaštite osiguranih depozita, podržavanjem reforme pravnog okvira za osiguranje kredita i pomaganjem Srbiji da reši preostale izazove u bankarskom sektoru, navodi se u saopštenju.

Takođe se navodi da su srpske vlasti i EBRD, kao i Međunarodni monetarni fond i Svetska banka u opsežnim razgovorima o merama, usaglasili pravne i institucionalne reforme za razjašsnjenje mandata Agencije za osiguranje depozita i jačanje njenihi operativnih kapaciteta.

U saopštenju se navodi da je srpski ministar finansija Dušan Vujović rekao da je dogovor s EBRD-om "veliki podsticaj za finansijski sektor zemlje", kao i da će to obezbediti "obuhvatnu zaštitu potencijalnih investitora".

irektor EBRD-a Mateo Patrone je rekao da je projekat osiguranja depozita značajna invesitcija EBRD-a za podršku razvoju lokalne infrastrukture bankarskog tržišta.

"Podržavamo napore Vlade da ojača stabilnost finansijskog sektora i ova transakcija je jasno svedočenje posvećnosti EBRD-a", rekao je Patrone.

EBRD navodi da je od početka angažovanja u Srbiji investirala više od 3,8 milijardi evra u više od 181 projekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: