Subotica: Za radno mesto 200000 RSD

Subotička lokalna samouprava i Nacionalna služba za zapošljavanje subvencionisaće sa 3,5 miliona dinara otvaranje novih radnih mesta na teritoriji Subotice.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.10.2014.

13:33

Default images

Kako se navodi u javnom pozivu poslodavcima za dodelu subvencija, ova sredstva su planirana ovogodišnjim lokalnim akcionim planom zapošljavanja, a predviđeno je da se otvaranje jednog novog radnog mesta subvencioniše sa 200.000 dinara, odnosno 220.000 dinara ukoliko je to radno mesto u proizvodnji.

Dodatak na subvenciju od 20.000 dinara predviđen je za poslodavce koji zapošljavaju osobe iz kategorije teže zapošljivih, kao što su osobe sa invaliditetom, žene, osobe mlađe od 30 godina, stariji od 45 godina i Romi.

Da bi se ostvarilo pravo na ove subvencije, neki od uslova za poslodavce su da nisu smanjivali broj zaposlenih u protekla tri meseca, da nije u stečaju ili likvidaciji, da uredno izmiruje obaveze po osnovu poreza i doprinosa, da nije ostvario gubitak u protekloj godini i slično.

Pravo na subvenciju imaju privrednici u većinskom domaćem privatnom vlasništvu, osnovani najkasnije 2012. godine.

Javni poziv je objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji grada Subotica, a otvoren je do 7. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: