Antić: Ne prodajemo RTB Bor

Ministar rudarstva Aleksandra Antić kaže da oglas za privatizaciju Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) "Bor" nije objavljen sa idejom da se ta kompanija proda.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 23.10.2014.

13:12

Default images

"Država hoće da ostane vlasnik RTB-a i da pronađe strateškog partnera koji će investistirati u razvoj tehnologije i poslovanja", rekao je Antić priliokom posete RTB-u, saopšteno je iz te kompaije.

Antić je rekao da ima domaćih, ali i stranih kompanija i investicionih fondova koji imaju ozibljne namere da investiraju u regionu Bora.

"Pre svih je to Goldman Saks, koji uvek predstavlja ozbiljne igrače u ovoj branši, ali videćemo koga, kada počnu razgovori", rekao je Antić.

Ministar rudarstva i energetike Srbije rekao je da u ukolini Bora ozbiljne kompanije, koje su na svetskom glasu, istražuju potencijalna nalazišta rude bakra.

"Sa njima moramo ostvariti saradnju jer će sutra, ako uđu u fazu otvaranja rudnika i eksploatacije, one doći u RTB i tu prerađivati rudu", rekao je Antić.

On je rekao i da se čine maksimalni napori da se nova topionica u RTB-u, završi u skladu sa predviđenim rokovima i da se očekuje da će kada počne rad, značajno da doprinese privrednom rastu Srbije.

Generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski rekao je da javni poziv za strateško partnerstvo RTB-a sa investitorima zainteresovanim za ulaganje u otvaranje rudnika "Borska reka", "Cerovo" i "Čoka Marina" nije rapsisan, ali se za to javilo nekoliko ozbiljnih kompanija, pre svega sa interesovanjem za "Cerovo".

"Ovih dana vode se direktni razgovori o tome i polako se približavamo cilju", rekao je Spaskovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: