Srbija Rusiji: Dajte još dozvola

Srbija je od Rusije zatražila povećanje kontigenta dozvola za međunarodne prevoznike za rusko tržište. Ruska strana poručuje da je spremna na razgovore.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

12:51

Default images

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Moskvi s ministrom saobraćaja Ruske Federacije Maksimom Sokolovim o povećanju kontigenta dozvola za međunarodne prevoznike za rusko tržište, saopštilo je resorno Ministarstvo.

Kako je saopšteno, veći broj dozvola prevoznicima potreban je zbog rasta robne razmene između Srbije i Rusije, koja će ove godine premašiti tri milijarde dolara.

Ruska strana je spremna da razgovara o liberalizaciji režima dozvola, što će biti jedna od tema naredne sednice rusko-srpske Mešovite komisije za drumski saobraćaj koja će se održati sredinom novembra u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Razgovaraće se o liberalizaciji dozvola za kamione kategorije euro 3, 4, 5 i 6, odnosno o povećanju broja bilateralno tranzitnih dozvola, za 1.500 do kraja ove godine i na ukupno 12.000 u narednoj godini.

Na sastanku u Beogradu jedna od tema biće i veće učešće ruskih prevoznika u robnoj razmeni izmedju dve zemlje.

Mihajlovićeva i Sokolov su se saglasili da je dobra saradnja u oblasti saobraćaja, posebno zbog ubrzane realizacije infrastrukturnih projekata, kao i da postoje mogućnosti za započinjanje novih projekata, navodi se u saopštenju Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: