Srbija trenutno najbolja u regionu

Srbija je u ovom trenutku najbolje mesto za investiranje u regionu, rekao je državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

17:39

Default images

Stevanović je danas razgovarao sa delegacijom Mađarsko-srpskog poslovnog saveta o mogućnostima i pravcima ekonomske saradnje.

Stevanović je predstavnicima najvećih mađarskih kompanija koje posluju u Srbiji objasnio da je usvajanjem reformskih zakona, Vlada Srbije poslala jasan signal stranim investitorima, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je podsetio mađarske privrednike na sporazum o bescarinskoj trgovinskoj razmeni koji Srbija ima sa Ruskom Federacijom, ali i na političku stabilnost i podsticajnu poresku politiku.

Predstavnici Mađarsko-srpskog poslovnog saveta predočili su državnom sekretaru stavove mađarskih privrednika kojima je Srbija, kako su više puta naglasili, strateški ekonomski partner.

Oni su se naročito interesovali za preduzeća koja se nalaze u procesu privatizacije, kao i za infrastrukturne projekte, posebno u oblasti energetike i saobraćaja, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: