"Perfidno izdavanje zemlje Arapima"

Odluka o davanju u zakup državnog zemljišta investitorma iz UAE na 40 godina je pogrešna i trebalo bi je preispitati, kaže Branislav Bugarski.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

16:16

Default images

"Republika Srbija, kao odgovorna država, mora da shvati, odnosno njena politička elita mora da shvati da je donela pogrešnu odluku", rekao je vršilac funkcije Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bugarski na marginama četvrtog foruma "Hrana za Evropu", koji se održava u Subotici.

Ocenjujući kao "perfidan" sistem po kojem će zemljište biti izdavano, Bugarski je naveo da za izdavanje zemljišta, po sadašnjem rešenju, nije nadležan niko iz republičke vlasti, već predsednici skupština u tim opštinama.

On čelnim ljudima opština poručio da moraju biti svesni svoje odgovornosti i pozvao ih da odbiju da potpišu program o davanju tog zemljišta u zakup na 40 godina.

"Jedan od ružnih izgovora koji je korišćen su takozvani 'poljoprivredni tajkuni' koji kontrolišu zakup državne zemlje. Moguće je da je i to slučaj, ali mi to možemo da promenimo izmenom zakona, ali ako Arapima damo zemlju u zakup na 40 godina, nema tog zakona koji to menja u narednih 40 godina", rekao je Bugarski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: