Banka Inteza: Nemamo dug prema PU

Poreska uprava je objavila spisak poreskih dužnika na kome se našla i Banka Inteza. Iz Inteze međutim, kažu da banka nema dugovanja i da je reč o grešci PU.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

17:34

Default images

"Banca Intesa nema dugovanja prema Poreskoj upravi Srbije i njeno pojavljivanje na listi poreskih dužnika koja je danas postavljena na sajtu ove institucije je rezultat tehničkog propusta Poreske uprave", kažu iz Inteza banke.

Kako se navodi u saopštenju banke, potraživanja koja Banca Inteza ima po osnovu preplate Poreza na dobit za 2013. godinu višestruko premašuju iznos koji je obelodanjen kao "neizmirena poreska obaveza“.

Banca Intesa, piše u saopštenu, tekuće mesečne obaveze po osnovu poreza i doprinosa na zarade svojih zaposlenih izmiruje iz sredstava pretplate, podnošenjem Zahteva za preknjižavanje pretplate sa jednog poreskog oblika, u ovom slučaju poreza na dobit, na drugi, odnosno, objedinjene naplate - porezi i doprinosi na zarade. Za svaki Zahtev za preknjiženje Banka poseduje i Rešenje Centra za velike poreske obveznike Poreske uprave Ministarstva finansija Vlade Republike Srbije

"U trenutku kada je Poreska uprava utvrđivala stanje poreskih obaveza Banca Intesa nije uzeta u obzir pretplata Banke, zbog čega navedeni podaci na sajtu Poreske uprave Srbije nisu tačni. U prilog ovoj tvrdnji dostavljamo vam na uvid Uverenje Centra za velike poreske obveznike Poreske uprave od 03.10.2014. godine iz koga se vidi da je Banca Intesa na dan 03.10.2014. u potpunosti izmirila poreske obaveze koje su navedene u spornom spisku", navodi banka u svom saopštenju..

Iz Inteze navode i da je Poreska uprava svesna svog propusta i da će, kako je rečeno Intezi, spisak velikih dužnika korigovati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: