Gan: Srbija favorit za MSP

Direktor Britansko-srpske privredne komore Džejms Gan kaže da Srbija za sada nije u stanju da privlači velika imena kada je reč o investitorima.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 21.10.2014.

16:56

Default images

Ipak, prema njegovim rečima, Srbija je apsolutni favorit po onome što pruža malim i srednjim preduzećima.

On je novinarima kao primer naveo brtansko-srpsku firmu "Altis Chemicals", koja je od 2008. investirala u Zrenjanin, dodajući da firme slične njoj mogu doći u Srbiju u mesta poput Zrenjanina i početi proizvodnju koristeći se svim pogodnostima koje im se nude.

"Cilj Britansko-srpske komore jeste da promoviše izvoz, odnosno da ovde dovodi investitore koji će izvoziti", kazao je Gan.

Prema njegovim rečima, Zrenjanin ima istoriju propalih preduzeća, a da je to dobra škola koja omogućava da se razmisli čime bi se moglo baviti i da se, kako je istakao, na osnovu tog strateškog razmišljanja gradi budućnost.

Tokom današnje posete Zrenjaninu Gan je razgovarao s gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima o investicionom potencijalu i uslovima koje grad Zrenjanin nudi investitorima koji su zainteresovani za ulaganje.

Gan je novinarima rekao da je današnji susret bio prilika da se upozna s planovima Zrenjanina po pitanju privlačenja stranih investicija i otvaranja novih radnih mesta i istakao da je impresioniran gradom, njegovom kulturnom i istorijom, ali i njegovom industrijskom zonom koja je na raspolaganju investitorima.

U sklopu posete Zrenjaninu Gan je obišao firmu "Altis Chemicals", a koju će direktorka Aleksandra Nijemčević predstaviti na Investicionom danu Srbije u Londonu krajem ovog meseca.

Britansko-srpska komora je član privrednih komora Evrope i aktivno radi na podršci i razvoju britansko-srpskih firmi i bilateralnih odnosa Srbije i Velike Britanije kroz saradnju na ekonomskom, industrijskom, kulturnom i turističkom planu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

17 h

Podeli: