Asfalt na starom mostu kao žvaka

Asfalt na Starom savskom mostu potpuno je zgužvan. Osim što zbog deformacija ružno izgleda, ova saobraćajnica nije ni bezbedna.

Srbija

Izvor: Novosti

Utorak, 21.10.2014.

14:01

Default images

Nabori na pojedinim mestima su visoki bezmalo i do pola metra, dok je na drugim delovima kolovoz potpuno istanjen i razvlači se kao žvaka.

Sugrađani koji svakodnevno preko njega prolaze automobilima žale se da su prinuđeni da izbegavajući kolotrage voze po tramvajskim šinama, koje su klizave i oštre, pa seku gume.

Takođe, na određenim deonicama su kolotrazi toliko izraženi da se točkovi vozila praktično kreću kroz kanal.

Stručnjaci kažu da postoji više razloga zbog kojih se javljaju ovakva oštećenja na kolovozu.

"Kolotrag nastaje usled loše posteljice i drenažnog sistema", objašnjavaju u putarskim preduzećima. - Voda i pojačan saobraćaj slabe nosivost kolovoza. Na njemu se javljaju nabori zbog nedovoljne debljine, gustine i čvrstoće asfalta.

Kako bi se sprečilo dalje širenje kratera na mostu, grad je lane odlučio da sanira udarne rupe i zameni asfalt između spoljne šine i metalnog ivičnjaka na čeličnom delu konstrukcije. Međutim, posle manje od godinu dana Stari savski most opet „boluje“. Očigledno da je potrebno ozbiljnije „lečenje“, kako bi posledice preusmeravanja teškog saobraćaja bile dugotrajno sanirane.

Stari savski most kompletno je rekonstruisan pre šest godina, međutim pretrpeo je ozbiljna oštećenja tokom rekonstrukcije Gazele kada je na njega preusmeren teretni saobraćaj. Preveliko opterećenje je doprinelo bržem propadanju obnovljenog mosta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: