Zastava oružje dužnik bez presedana

Najveći poreski dužnik u Srbiji, među aktivnim preduzećima, jeste Zastava oružje iz Kragujevca, čiji je dug narastao na 7,39 milijardi dinara.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 21.10.2014.

12:12

Default images

Poreska uprava Srbije objavila je danas spisak najvećih poreskih dužnika, na kojem je 435 aktivnih preduzeća, 766 firmi koje su u stečaju i likvidaciji, 227 onihu u restrukturiranju, 322 su brisane iz registra, a 97 je onih kojima je oduzet poreski identifikacioni broj (PB).

Na drugom mestu po iznosu poreskog duga je valjevski Krušik s 2,4 milijarde dinara, pa PPT Namenska u Trsteniku sa nešto više od dve milijarde dinara duga. Na četvrtom mestu je kompanija Borba sa 1,8 milijardi dinara. Na petom mestu je Luka Beograd, u vlasništvu Milana Beka, sa 958,4 miliona dinara duga, dok je kompanija "Mera Invest" čiji je vlasnik Marko Mišković na osmom mestu sa dugovanjem od 878,4 miliona dinara.

"Koncern Farmakom" - Rudnici i topionica ad, u vlasništvu Miroslava Bogićevića duguje 549,4 miliona dinara. Bogićevićev Koncern Farmakom - Rudnik Lece u Medveđi je takođe na listi najvećih poreskih dužnika i to sa 480 miliona dinara. Na listi dužnika su i Bogićevićeve firme "Mlekara Šabac" sa 304 miliona dinara duga i Fabrika akumulatora Sombor sa 289 miliona.

Fudbalski klub "Crvena zvezda" je 19. na listi dužnika sa 458 miliona dinara, a Fudbalski klub "Partizan" na 62. mestu sa 162,4 miliona dinara poreskog duga.

Pink intenešenel kompani, koja je u sastavu Pink medija grupe Željka Mitrovića, sa 412 miliona dinara duga, nalazi se na 23. mestu, slede AMSS, Vujić Valjevo, pa na 27. mestu "Zekstra grupa" u vlasništvu Dragana Đurića, prvog čoveka Partizana, koja duguje 327,6 miliona dinara. Na listi poreskih dužnika sa dugovanjem od 180 miliona dinara je i njegova kompanija "Veterinarski zavod Zemun".

Na 34. mestu je Kompanija Novosti sa dugom od 287 miliona dinara, kao i RTS, koji je sa 128,9 miliona dinara duga na 76. mestu najnovije liste dužnika.

Poreska uprava nema mogućnost da prinudno naplati dug od preduzeća koja su u stečaju ili restrukturiranju. Među preduzećima koja su u stečaju najveći dužnik je Beobanka s dugom od 30,60 milijardi i Investbanka sa dugom od 22,99 milijardi dinara.

Inače, na listi se neočekivano našla i Banka Inteza, ali je kasnije saopšteno da je do tehničkog propusta Poreske uprave i da će lista biti revidirana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: