Vučić: Ima li u Srbiji dobrih vesti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Vlada Srbije sutra ili prekosutra usvojiti Nacrt rebalansa budžeta i proslediti ga Skupštini na usvajanje.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

11:41

Default images

"Ponosan sam na ljude u Vladi, na sve što preduzimaju da izlečimo ekonomiju zemlje, kako bi 2015. godine imali privredni rast", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle razgovora sa nemačkim privrednicima.

On je istakao da i pripreme budžeta za 2015. godinu idu po planu i da će Srbija u 2015. imati budžet u skladu sa mogućnostima. Vučić je podsetio da to nije uvek bilo tako i da je bilo godina kada je rebalans za tekuću godinu usvajan 29. decembra a samo dan kasnije Predlog budžeta za narednu godinu.

Ali, kako je naveo, u Srbiji kao da nema dobrih vesti, pa to nije čak ni vest o smanjenju nezaposlenosti.

Vučić je u prilog tome naveo da je naplata akciza na naftu icigarete bolja u septembru i oktobru, "što znači da su mere koje preduzimamo da se spreči siva ekonomija u toj oblasti počele da daju rezultat. Imamo i bolju naplatu PDV nego što smo očekivali", kazao je Vučić.

"Sve nam ide bolje, ali ja sam uvek skeptik i čekam da vidim kako će to ići u naredna dva i po meseca", naveo je Vučić.

On je dodao da je veliki optimista da će Železara Smederevo dobiti strateškog partnera, nakon sinoćnog razgovora sa potencijalnim investitorom.

"U subotu do kasno uveče smo imali razgovor sa potencijanim investitorima u hemijski kompleks - mislim na Petrohemiju, Azotaru i MSK. Molim samo one koji su ih uništili i one koji su nas doveli do toga da imamo u te tri fabrike 120 miliona evra gubitka na godišsnjem nivou da nam ne drže predavanja i pridike o tome kako se nešto samo priča", rekao je on.

Prema njegovim rečima, 20 godina smo samo trošili i gubili pare "a evo neko je rešio i taj problem da skine s vrata našeg naroda i grbače države".

"Ti ljudi će moći da rade svoj posao i zaradjuju svoj novac i da u uplaćuju u državnu kasu... Očekujem da pre kraja godine rešimo i problem Želežare i kompletnog hemijskoh kompleksa", rekao je Vučih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: