Posle posete Putina, mleko za RUS

Nadležne institucije Rusije odobrile su, dan nakon posete Vladimira Putina Beogradu, izvoz za još dva proizvođača mleka iz Srbije na tržište Carinske unije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.10.2014.

16:35

Default images

Dozvolu za izvoz dobile su Subotička mlekara i firma "Beokapra", saopšteno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Kako navode u Ministarstvu, smatra se da je ova odluka direktna posledica uspešno vođenih pregovora srpskog Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u ime Vlade Srbije sa Ministarstvom poljoprivrede Ruske Federacije u prethodnom periodu, kao i uspešne posete ruskog predsednika Srbiji.

U Ministarstvu podsećaju da ukupno sedam mlekara iz Srbije ima dozvolu za izvoz na to tržište, a dve od njih izvoze kozje mleko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

21 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: