Ebola ubija, ko zarađuje na tome?

Vrednost akcija dva američka proizvođača zaštitne odeće skočile su na Berzi u Njujorku posle potvrde da je od tog virusa umrla jedna medicinska sestra u SAD.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 14.10.2014.

10:40

Default images

Akcije firme "Alpa Pro Tech" koja proizvodi rukavice, maske i druga zaštitna sredstva, skočile su za 10,78 odsto. One su 7. oktobra koštale svega tri dolara.

Deonice firme "Lakeland Industries", specijalizovane za zaštitne kombinezone NRBC (za nuklearnu, radiološku, bakteriološku i hemijsku zaštitu) i drugu zaštitnu odeću, porasle su za 9,93 odsto, na 21,58 dolara što im je najviši nivo za više od godinu dana.

Firma "Lakeland Industries" je u nedelju objavila da su njeni kombinezoni dostupni širom sveta gde god se vodi borba protiv širenja virusa ebole.

Ta firma je navela da je Stejt department naručio 160.000 kombinezona.

Ima strahovanja u sposobnost država da suzbiju najteže širenje ebole u Zapadnoj Africi od identifikacije tog virusa 1976, a nedovoljno je i poverenja u preduzete mere zaštite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: