"Država kriva što kasni Žeželj"

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović kaže da je za kašnjenje projekata i dodelu poslova na tenderima firmama koje nude damping cene kriva država.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 10.10.2014.

16:00

Default images

Kako je rekla, država je nesavesno i nedovoljno kontrolisala građevinske kompanije.

Mihajlović je na Regionalnom investicionom forumu u Aranđelovcu navela da u tim slučajevima nije bitno da li je reč o stranoj ili domaćoj firmi, te da je država morala da reaguje ili tako što će da opomene takve firme ili da povuče garancije.

Kao primer damping cena navela je prilikom izbora iozvođača za gradnju Žeželjevog mosta, taj posao bio procenjen na gotovo 60 miliona evra, a onda je zaključen za 40 miliona.

"I onda su počeli problemi, i zato taj most do danas nije završen", tvrdi Mihajlović.

Država je, kaže, dužna da izradi projekat, a postoji i reviziona komisija koja je u obavezi da taj projekat odobri.

U međuvremenu je reviziona komisija promenjena, dodala je Mihajlović, tako da sada nije dovoljno samo dostaviti dokument, već on mora da se odbrani. Time će nadzor biti veći", navela je Mihajlović i najavila da će "crna lista" putarskih preduzeća biti gotova za mesec dana, što će značiti da onaj ko se nađe na listi više nikad neće moći da se javi na tender.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: