"BG na vodi" proširuje BG mostove

Za preopterećenost prestoničkih mostova, koja će se povećavati, urbanisti su našli rešenje - proširiće ili nadograditi postojeće saobraćajnice iznad reke.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 09.10.2014.

12:01

Default images

Tako je u planu da Stari savski most bude proširen, da Brankov most dobije „blizanca“, dok će na Starom železničkom umesto vozova paradirati - pešaci.

S ozbirom na planiranu izgradnju stambeno-poslovnih, ugostiteljskih i kulturnih objekata na obalama, u okviru projekta „Beograd na vodi“, saobraćajni metež i gužva između starog jezgra i Novog Beograda premostiće Stari savski most koji će dobiti po dve trake sa obe strane. To će biti zasebne konstrukcije, ali pripojene mostu. Prema najavama stručnjaka, planirano je da vozila pre mosta prolaze kroz kružni tok, koji bi se nalazio i na novobeogradskoj strani kod skretanja u Ulicu Vladimira Popovića, i na strani Savskog venca.

Projektom „Beograd na vodi“ planiran je i treći kružni tok preko puta zgrade „Bigz“, a prolaz kroz novi deo grada omogućila bi nova saobraćajnica - Savski bulevar.

Ova ulica, širine 40 metara, protezaće se od autobuske stanice, ispod Gazele, do Beogradskog sajma. Saobraćaj će biti organizovan u po dve trake, a kroz sredinu će saobraćati tramvaji.

Premošćavanju reke i rasterećenju od saobraćajnih gužvi doprineće i izgradnja Beogradskog metroa. U sklopu ovog projekta planirana je izgradnja još jednog mosta, tik pored Brankovog, nizvodno, na koji bi se nastavljao tunel čiji će ulaz biti ispod spomenika u parku na Kosančićevom vencu. Metro bi kroz centar prolazio tunelom do Trga republike, a zatim Bulevarom kralja Aleksandra, do krajnje stanice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: