Milion ima "zaostale" televizore

Državna sekretarka Ministarstva telekomunikacija Tatjana Matić kaže da oko 800.000 do milion ljudi u Srbiji nema nove TV, pogodne za praćenje digitalnih kanala.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.10.2014.

09:35

Default images

Nakon digitalizacije oni će morati da nabave ili nove uređaje ili "set top boksove", kako bi mogli da primaju TV signal.

"Važno je da razumemo da naši stari televizori, koje ima oko 38 odsto naših gradjana, oni će nam i dalje biti potrebni i ukoliko nismo razmišljali da ih zamenimo, onda je najbolje da se kupe ti adapteri", kazala je Matić za RTS.

Ona je kazala da su "set top boksovi" koji su sada u prodaji skupi, jer je potražnja mala, odnosno da će posle nove godine biti jeftiniji i očekuje se da koštaju oko 2.500 dinara. Matić je upozorila ljude da pri kupovini provere da li "set top boksovi" imaju žig o kvalitetu.

Matić je podsetila da će najugroženiji građani, primaoci novčane socijalne pomoći i penzioneri sa najnižim penzijama koji žive sami u domaćinstvu, dobiti besplatne adaptere za digitalni signal i da će naredne nedelje početi prijavljivanje za njih.

Foto: freedigitalphotos.net/Gualberto107

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: