Kovačica dobila prečistač voda

Opština Kovačica dobila je prečistač otpadnih voda i 11 kilometara kanalizacione mreže.

Srbija

Izvor: eKapija

Nedelja, 05.10.2014.

16:44

Default images

Izgradnju kapitalne investicije, koja čini bazni deo komunalne kanalizacione mreže u opštini Kovačica, finansirao je pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja sa 171 milion dinara.

Na novootvoreni prečistač otpadnih voda biće priključena i naselja Debeljača i Padina. Otvaranju pogona je prisustvovali su Bojan Pajtić, predsednik pokrajinske vlade i v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković, saopšteno je na sajtu Vlade Vojvodine.

Nakon puštanja u rad postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koje je izgrađeno prema domaćim tehničkim rešenjima usklađenim sa evropskim standardima, predsednik Pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić je izjavio da je politika Pokrajine u prethodnom periodu bila usmerena na to da se stanovnicima Vojvodine, pa i opštine Kovačica, u 21. veku, obezbede uslovi za zdrav i pristojan život.

"Preko Fonda za kapitalna ulaganja do sada je izgrađeno 1050 kilometara atmosferskih i fekalnih kanalizacionih mreža u 83 naseljena mesta u Vojvodini", rekao je Pajtić i dodao da kada oni, koji pokušavaju da sruše Pokrajinsku vladu, urade bar deset odsto od onoga što je pokrajinska administracija do sada uradila, "mogu slobodno da se jave".

Predsednik opštine Kovačica Miroslav Krišan je kazao da je zahvaljujući sredstvima Fonda za kapitalna ulaganja završena prva faza jedne od najvećih kapitalnih investicija u opštini Kovačica, kojom je omogućeno da se oko 800 domaćinstava, u narednih nekoliko meseci, priključi na kanalizacionu mrežu.

"Danas smo dobili obećanje da će se započeti sa realizacijom druge i treće faze započetog projekta, što podrazumeva da će 80 odsto Kovačice biti pokriveno kanalizacionom mrežom", kazao je predsednik opštine Miroslav Krišan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: