Evo šta koči biznis u Srbiji

Osnivači agencije Webb Dowse u Beogradu, Dejvid Daus i Dejvid Veb, smatraju da je kultura patronata najveći izazov sa kojim se suočava biznis u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

18:39

Default images

"Patronat koči pravi razvoj. Srbija mora da se razvije ka poslovnom društvu, zasnovanom samo na postignuću - tada bismo tek videli pravi potencijal kreativnosti države", kazao je Daus u Amasadi Srbije u Londonu, na događaju "Na kafi sa..." koji je organizovao Srpski siti klub.

Ukazujući na izazove sa kojima se preduzetnici početnici (start-up) suočavaju u Srbiji, on je ocenio da se te prepreke mogu prevazići uz odlučnost i dobre pravne savete.

Daus i Veb su, upoznajući članove Srpskog siti kluba sa svojim iskustvom vezanim za osnivanje i vođenje kompanije u Srbiji, preneli da su uvedene nove administrativne reforme i poreski propisi - ali da ih je potrebno još dosta.

Veb je istakao mnoge pozitivne strane života i rada u Srbiji.

"Srbija ima dosta toga da ponudi kada je u pitanju kvalitet života. Svako ko poseti Beograd, odlazi zaljubljen u grad i ljude u njemu. Odlaze kući i govore drugima o tome. Ovo je najverovatnije najbolji PR koji Srbija može da dobije".

Osnivači Srpskog siti kluba su saopštili da su izuzetno zadovoljni događajem, jer su njihovi članovi bili impresionirani, dodajući da će im, zajedno sa napretkom procesa priznavanja stranih diploma, iskustvo osnivača kompanije Webb Dowse sigurno pomoći, naročito onima koji razmišljaju o povratku u Srbiju i nastavku karijere u zemlji.

Srpski siti klub je nezavisna i nepolitička organizacija sa sedištem u Londonu, osnovana da podstiče interese društva srpskih profesionalaca. Cilj organizacije je da obezbedi mrežu kontakata svim Srbima koji žele da naprave karijeru u londonskom "sitiju", a u poslednjih nekoliko godina i onim koji žele da se vrate u Srbiju.

Webb Dowse je profesionalna korporativna konsultantska kuća koja nudi pregled tržišta i političku analizu klijentima koji se bave strateškim planiranjem i donošenjem investicionih odluka, kao i niz posebnih usluga u cilju detaljnog identifikovanja, preciznog targetriranja i lobiranja o značajnim pitanjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: