Posle pola decenije vesti-Ikea u BG

Švedska kompanija za proizvodnju nameštaja Ikea, Vlada i Grad Beograd potpisaće u petak memorandum o saradnji u vezi s izgradnjom Ikeine robne kuće u Beogradu.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 02.10.2014.

16:57

Default images

Memorandum će potpisati potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor Sektora za nekretnine i razvoj kompanije Ikea - Jugoistočna Evropa, Vladislav Lalić, najavio je iz Kabineta potpredsednice Vlade. O investiciji Ikee u Srbiju govori se pola decenije, a po ranijim najavama poslovodstva Ikee za Jugoistočnu Evropu, dugoročni plan te kompanije je da u Srbiji izgradi pet robnih kuća, uz ulaganje 250 miliona evra.

Plan je bio da se u Beogradu otvore dve robne kuće i u Nišu i Novom Sadu, a zatim i u još nekom od većih gradova Srbije. Krajem avgusta Ikea je otvorila prvu robnu kuću u Hrvatskoj, kod Zagreba, gde je od kupovine zemljišta do otvaranje objekta, prošlo šest godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: