Italijani bi gajili svinje u Srbiji

Renomirani italijanski proizvođač svinja i mesnih prerađevina Adriano Ferari Farm namerava da u Srbiji uloži u uzgoj 50.000 svinja i proizvodnju stočne hrane.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

16:45

Default images

To su saopštili predstavnici grupacije "Ferari" tokom posete Privrednoj komori Srbije (PKS), gde su se informisali o uslovima poslovanja u našoj zemlji, posebno u sektorima stočarstva, voćarstva i povrtarstva, u kojima imaju nameru da investiraju.

"Adriano Ferari Farm" je renomirani italijanski proizvođač svinja i mesnih prerađevina, a njene članice pokrivaju ceo tehnološki lanac, od proizvodnje kukuruza i stočne hrane, do uzgajališta svinja, sopstvenih energetskih pogona na bio-gas, klanica i pogona za proizvodnju mesnih prerađevina.

Predstavnici te grupacije već su obišli firme "Dragan Marković" Obrenovac i PKB "Plantaže" Boleč.

Ove firme raspolažu terenima i objektima i imaju kapacitete da se modernizuju italijanskom tehnologijom i postanu profitabilne jedinice, koje bi zapošljavale postojeću kvalifikovanu radnu snagu, objavljeno je danas na sajtu PKS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: