Kostić hoće i Dnevnik

Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić zainteresovan je za kupovinu novosadskog Dnevnika, saznaje Tanjug.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

15:30

Default images

MK grupa je Agenciji za privatizaciju predala pismo o zainteresovanosti za Dnevnik holding, pri čemu ova kompanija nije navela predlog modela privatizacije.

Iz MK grupe Tanjugu je rečeno da je ta kompanija poslala "određeni broj" pisama zainteresovanosti, ali da ne mogu da iznose detalje pošto, kako kažu, takve informacije u ovoj fazi privatizacionog procesa nisu od značaja za javnost.

"Nakon ove faze, Agencija za privatizacije i subjekti privatizacije moraju obaviti svoj deo posla predviđen Zakonom o privatizaciji, od čega zavisi i naše dalje postupanje", naveli su u toj kompaniji.

Pored Kostića, prema Tanjugovim saznanjima, za privatizaciju Dnevnika su zainteresovani i fizičko lice - advokat Arsenije Katanić (Radovan Vidaković), Sremska televizija i fizičko lice Nikola Bauranov.

Kostićeva MK grupa je u sferi informisanja i medija poslala i pismo o zainteresovanosti za kupovinu JP Zavod za udžbenike.

Za privatizaciju RTV Pančevo stigle su ponude od dva fizička lica, Miloša Paunovića i Slavka Dragovića. Za televiziju Smederevo kao potencijalni kupci su se takođe prijavila dva fizička lica - Vladan Kostić i Jelena Vasiljević.

Za Radio Šid stigla su dva pisma o zainteresovanosti, i to od pravnog lica Proniks d.o.o. Novi Sad i fizičkog lica Zorana Šaponje.

Interesovanje za akcionarsko društvo Politika iskazala su dva pravna lica - Gama sistem d.o.o Beograd i Fajter d.o.o. Beograd i fizičko lice Miloš Paunović.

Od 502 firmi koje su ponuđene za prodaju, za 99 nije stiglo nijedno pismo o zainteresovanosti.

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je juče da se boji da postoji malo ozbiljnih ponuda za kupovinu firmi u restrukturiranju uprkos velikom broju pisama o zainteresovanosti. Podsećanja radi, na adresu Agencije za privatizaciju stigle su 1.732 ponude za privatizaciju 403 firme u resturkturiranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: