Više nećete na more od Sava centra

Uprava "Kraun plaze“ žalila se na buku, pa su nadležni odlučili da isele ovu, decenijama, neformalnu turističko-autobusku stanicu.

Srbija

Izvor: Novosti

Četvrtak, 02.10.2014.

12:54

Default images

Turistički autobusi koji svakodnevno kreću ka omiljenim letnjim destinacijama, evropskim metropolama ili šoping-centrima, više neće moći da koriste parking ispred Sava centra, već će agencije morati da se presele na glavnu autobusku stanicu (BAS).

Prema pisanju lista Novosti, uprava "Kraun plaze“ žalila se na buku koju prave turistički autobusi, pa su nadležni odlučili da isele ovu, već decenijama, neformalnu turističko-autobusku stanicu. Proteklog vikenda je već organizovana racija tokom koje su inspektori fotografisali autobuse s tablama prevoznika, legitimisali vozače i napisali kazne vlasnicima agencija od 100.000 po vozilu, a 200.000 dinara onima čiji je točak bio na zelenoj površini.

"I vlasnici agencija smatraju da je parking ispred Sava centra neuslovan, ali MUP je još 2002. godine doneo odluku kojom je dozvoljen vanlinijski saobraćaj na toj lokaciji dok Gradski sekretarijat za saobraćaj ne reši ovaj problem", kaže Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije JUTA.

Vlasnici agencija smatraju da se prelaskom na BAS ne rešava problem, već stvara novi. Turističke ture, uglavnom, kreću u isto vreme, pa će začepljenje ionako uskog grla Karađorđeve i Savske biti još gore.

"Jasno je da će svi pokušati da izvrdaju, jer tokom špica letnje sezone ili za novogodišnje praznike odjednom krene i po 100 autobusa", ističe Seničić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: