"Ne vidi se dobro iz helikoptera"

U preduzećima “Planum” i “Putevi Užice” tvrde da gradilište na Koridoru 11 nije napušteno, kako je to zaključila ministarka Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: Blic

Sreda, 01.10.2014.

20:59

Default images

Ministarka Mihajlović, koja je helikopterom nadletala deonice ovog putnog pravca u izgradnji, najavila je i mogućnost da Vlada povuče garancije za kredite ovim firmama. Direktor “ Planuma” Ratomir Todorović je ovu konstataciju samo kratko prokomentarisao.

"Visoko je leteo helikopter. Mislim da se nije dobro videlo", rekao je Todorović.

Da je u pitanju slaba vidljivost iz vazduha, zaključio je i tehnički direktor “Puteva Užice” Leko Korićanac. On je u razgovoru za “Blic” rekao da je na terenu svakodnevno oko 180 radnika tog preduzeća i sto radnika “Planuma”.

"Iz helikoptera je teško snimiti situaciju na terenu. Neki radnici su ispod autoputa, neki na njemu, neki radnici su u tunelima", objasnio je Korićanac.

S druge strane, oni priznaju da radovi kasne, ali da će ugovorena deonica biti završena u roku, odnosno do 30. novembra.

"Mi smo uvedeni u posao tek početkom septembra, a vremenske prilike nam nisu išle naruku, pre svega zbog kiše koja je često padala. Jedan dan pada, pa se drugi dan teren suši i tako ukrug. Zbog toga zemljani radovi kasne, ali sve ostalo ide po planu", kaže Todorović.

Tehnički direktor “Puteva Užice” je za “Blic” potvrdio da je na adresu obe firme stiglo poslednje upozorenje iz Ministarstva saobraćaja da će povući garancije za kredit, pred isključenje izvođača iz posla.

"Moram da podsetim da izgradnju ove deonice kreditiramo mi kao izvođači, a država nam novac refundira tek nakon godinu dana", kaže Korićanac.

Objekat se gradi tako što izvođači, u ovom slučaju “Planum” i “Putevi”, ispostavljaju situaciju za izvedene radove koju potpisuje nadzorni organ i ministarstvo. Overen dokument se zatim podnosi banci koja na osnovu toga odobrava kredit. Država novac za koji su se zadužili vraća posle godinu dana, ali oni plaćaju kamatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: