Vojska prodaje karaule i kasarne

Ministar odbrane Bratislav Gašić i čelnici NALED-a najavili su mogućnost korišćenja graničnih karaula i drugih vojnih objekata u komercijalne svrhe.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 01.10.2014.

18:52

Default images

"Razgovarali smo o statusu naših karaula i konverziji duga lokalnih samouprava u kapital preduzeća namenske industrije, pre svega u Užicu, Trsteniku, Valjevu, Kragujevcu", rekao je Gašić.

On je kazao da su pronađeni zakonski modeli da se Domovi Vojske Srbije, koji se uglavnom nalaze u najužem jezgru gradova, ponude lokalnim samoupravama da u njima naprave kulturne centre ili ih upotrebe na drugi način.

Ministar je podsetio da je 2006. godine usvojen "Master plan" VS, lista oko 500 nepokretnosti u vojnom vlasništvu koje treba prodati, a da je u poslednjih osam godina prodato samo 57 objekata i šest podcelina u okviru objekata.

Predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladan Atanasijević kazao je da su u dvočasovnom razgovoru članova te organizacije sa ministrom odbrane glavne teme bile vojna imovina i industrija, koju Atanasijević smatra potencijalnim pokretačem privrede u Srbiji.

On je podsetio da je do stupanja na ministarsku funkciju Gašić bio potpredsednik NALED-a i gradonačelnik Kruševca, i da je doprineo da se "podigne most" između države, lokalnih samouprava i NALED-a.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je Gašić odgovarao na konkretna pitanja predsednika opština i privrednih subjekata iz oblasti lokalne samouprave.

"Dominirala je tema vezana za 'Master plan' Vojske Srbije i kako lokalne samouprave zajedno sa Ministarstvom i Vladom mogu na kvalitetniji način i u obostranom interesu da upotrebe u komercijalne svrhe imovinu VS", rekao je Vučević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: