Radulović: Vlast krije broj radnika

Pokret "Dosta je bilo" od Uprave za trezor Ministarstva finanisija Srbije ne može da dobije podatke o broju novozaposlenih u javnom sektoru.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 01.10.2014.

14:16

Default images

Ikao, kako navode u saopštenju, godinu dana postoji jedinstven registar o radnicima u državnim službama.

Procena tog pokreta je da je od oko 750.000 zaposlenih u javnom sektoru njih "najmanje 15 odsto partijski zaposlen višak".

"Umesto da otpusti partijski višak koji ništa ne radi na dobro plaćenim izmišlj˜enim administrativnim radnim mestima i koji nas košta preko milijardu evra godišnje, (premijer) Aleksandar Vučić je najavio smanjenje penzija od čak 22 odsto na sve iznose iznad 25.000 dinara i smanjenje plata od 10 odsto", ističe se u saopštenju.

Umesto smanjenja penzija, kako je ocenio pokret "Dosta je bilo", potrebno je "otpustiti partijsku mašineriju iz javnog sektora, uvesti univerzalan sistem socijalne pomoći za sve porodice koje nemaju primanja, ukinuti sulude subvencije stranim investitorima i podstaći domaću privredu smanjenjem poreza i doprinosa na rad".

"Aleksandar Vučić obmanjuje penzionere podmetanjem da se odriču dela penzije zbog budućnosti svoje dece. Istina je da im se otima deo penzije zbog današnjih potreba njegove partijske mašinerije sa kuplјenim diplomama", navodi se u saopštenju "Dosta je bilo" čciji je lider bivši ministar privrede Saša Radulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: