Stop za preprodaju dozvola na crno

Uredba o raspodeli stranih transportnih dozvola srpskim prevoznicima sprečila je preprodaju tih dozvola na crnom tržištu.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 01.10.2014.

11:32

Default images

To je saopšteno iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, od stupanja Uredbe na snagu 11. septembra do danas je razduženo nešto više od 5.000 neiskorišćenih i neoverenih dozvola, a 2.863 dozvole su prijavljene kao izgubljene.

"Iz navedenih podataka potpuno je jasno da je Ministarstvo tom uredbom uspelo da preseče odomaćenu praksu kojom su pojedini prevoznici uzimali i zadržavali dozvole koje im nisu potrebne radi preprodaje na crnom tržištu", navodi se u saopštenju i dodaje su te dozvole dostizale astronomske cene.

Dodaje se i da o tome da je Uredba ispunila cilj govori to što u Sektoru za drumski transport Ministarstva ima dovoljno transportnih dozvola za sve zemlje, pa i onih za Rusiju, koje su ranije bile izuzetno deficitarne.

"Zbog toga veoma čudi stav pojedinih prevoznika da Uredbu treba povući, odnosno odložiti njenu primenu", ocenili su u Ministarstvu.

Ministarstvo će uvesti apsolutnu transparentnost i u raspodelu tri odsto dozvola za koje ima diskreciono pravo kako u budućnosti više nikada ne bi dali povoda za sumnju da je bilo koruptivnih radnji prilikom raspodele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: