Fiskalni savet upošljava stručnjaka

Administrativni odbor Skupštine Srbije odborio je zaposlenje još jednog specijalnog savetnika na privremeno-povremenim poslovima u Fiskalnom savetu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

17:58

Default images

Članovi odbora iz Socijalističke partije Srbije (SPS) i Jedinstvene Srbije (JS) pitali su da li je potrebno dodatno angažovanje stručnjaka u tom telu, s obzirom da je Fiskalni savet bio najglasniji da se još drastičnije smanje plate u javnom sektoru od onoga što je najavljeno zbog štednje.

Predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić iz Srpske napredne stranke rekao je da ne vidi ništa sporno u radu Fiskalnog saveta i da je protiv toga da se nezavisnost tog tela, kao i drugih nezavisnih tela, ograničava makar i nekim finansijskim uticajem.

Član odbora iz SPS Milisav Petronijević rekao je da su nezavisna tela poput Fiskalnog saveta nezavisna u svom delovanju, ali da nisu nezavisna od stanja u Srbiji i da i na njih mora da se primeni racionalno poslovanje, a mere koje se odnose na sve druge moraju da se odnose i na njih.

Član odbora iz JS Petar Petrović pitao je da li Fiskalni savet, za koji je rekao da je bio najglasniji da se još drastičnije smanje primanja u javnom sektoru, može da poveća svoje napore umesto da angažuje još jednog stručnjaka, i tako doprinese uštedi.

Član Fiskalnog saveta Nikola Altiparmakov rekao je na sednici Odbora da je tom telu u naredna tri, četiri meseca, potrebna dodatna stručna pomoć jer se očekuje povećan obim posla zbog predstojećeg rebalansa ovogodišnjeg državnog budžeta, usvajanja budžeta za 2015. godinu, kao i pregovora sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Altiparmakov je kazao da Fiskalni savet ima pet zaposlenih i da je to telo pokazalo dozu racionalnosti i da štedi, jer je još prošle godine mogao da zaposli još jednog stručnjaka, ali nisu našli pravu osobu, i smatrali su da je racionalno da angažuju nekog na tri, cetiti meseca.

"Neće biti potrebe za tom osobom posle tri, četiri meseca", rekao je Altiparmakov.

Prema njegovim rečima, veliki deo posla u Fiskalnom savetu obavljaju specijalni savetnici, stručnjaci u oblasti finansija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: