Ljajić:Nadam se da će Nemci ulagati

Potpisan je protokol zajedničke komisije o dosadašnjoj i budućoj saradnji Srbije i pokrajine Baden-Virtemberg.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 30.09.2014.

16:35

Default images

Sporazum su potpisali potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar za Veće saveznih pokrajina, evropske i međunarodne poslove nemačke pokrajine Baden-Virtemberg Peter Fridrih

Ministar Ljajić kazao je da će pokrajina Baden-Virtemberg moći mnogo da pomogne Srbiji u procesu evropskih integracija, naročito pred otvaranje poglavlja koja se tiču ljudskih prava (23 i 24).

On je kazao da se nada razmeni studenata, razmeni naučnika, razvoju turizma, ali i tome da ta pokrajina, kao i do sada investira u srpsku privredu.

"Očekujem da će u procesu privatizacije pokrajina Baden-Virtemberg imati interesovanja za ulaganje u srpsku privredu", kazao je Ljajić.

Nemački ministar Peter Fridrih kazao je da je ta pokrajina, kao jedna od ekonomski najrazvijenijih u Nemačkoj, spremna da pomogne Srbiji na putu evrointegracija u sprovođenja reformi u pravosudu, obrazovanju, nauci, ali da je spremna i da pomogne u jačanju ekonomije i privrede.

"Spremni smo da vam pomognemo kroz bilateralnu saradnju i investicije. Želimo da vam pružimo podršku u jačanju malih i sređih preduzeća, ali u oblasti nauke, kulture, turizma... a sve to će doneti veći broj radnih mesta u vašoj zemlji", kazao je Peter Fridrih.

On je kazao da je cilj njihov pokrajine da se bori protiv nezaposlenosti mladih u Srbiji, ali i da pomogne integraciju manjihskih zajednica u društvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: