Pruga do Valjeva konačno prohodna

Železnice Srbije će sutra, nakon višemesečne pauze, ponovo uvesti u redovan saobraćaj putničke vozove na relaciji Beograd - Valjevo.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 26.09.2014.

17:01

Default images

Saobraćaj na toj relaciji bio je obustavljen zbog velikih oštećenja koloseka nastalih u poplavama koje su u maju pogodile Srbiju, saopštile su železnice.

Nakon što su stvoreni tehnički uslovi i pruga Beograd - Valjevo osposobljena za saobraćaj, stručne službe srpskih železnica usaglasile su red vožnje, prilagodivši vreme polaska potrebama žitelja ovog kraja, pre svega, đaka, studenata i zaposlenih, u skladu sa materijalnim mogućnostima srpskih železnica.

Prvi jutarnji polazak voza iz Valjeva je u 5.15 sati, a dolazak u Beograd po redu vožnje predviđen je u 7.25 minuta. Naredni polazak iz Valjeva za glavni grad je u 10.35 sati, sa dolaskom u Beograd u 12.42 sati.

Iz Beograda voz kreće u 7.59 minuta i preko Resnika, Lazarevca i Lajkovca u Valjevo, stiže u 10.11 minuta. U popodnevnim satima voz iz Beograda kreće u 16.10 sati, a u Valjevo stiže u 18.20 sati.

Putnici koji vozom iz Valjeva kreću u 18.50 sati i dolaze u stanicu Beograd Centar u 20.52 sata, mogu da nastave svoje putovanje iz beogradske stanice u 21.20 sati prema stanicama Vukov Spomenik, Pančevački most, Pančevo Glavna stanica i Pančevo Vojlovica. Isti voz polaziće iz stanice Pančevo Vojlovica u 22.25 sati, a predviđeni dolazak u Valjevo je u 1.09.

Cene železničkog prevoza na ovoj relaciji znatno su jeftinije od autobuskog, pa tako vozna karta u jednom pravcu na relaciji Valjevo - Beograd košta 384 dinara, a povratna je 768 dinara. Železnice Srbije putnicima nude i brojne povlastice za jeftiniji prevoz.

Uz SRB PLUS legitimaciju, koju izdaju Železnice Srbije, karta na ovoj relaciji jeftinija je za 30 odsto. Za tu relaciju može se kupiti i mesečna pretplatna karta, po ceni od 3.226 dinara za odrasle i 4.608 dinara za đake.

Uz ponudu "Srbija Fleksipas", koja omogućava 10 dana putovanja u okviru mesec dana, za mlade do 26 godina karta košta 1500 dinara, za odrasle je cena karte 3000 dinara, dok lica starija od 60 godina kartu plaćaju 2.000 dinara.

Vozovi još uvek ne mogu da saobraćaju čitavom trasom između Beograda i Bara, jer oštećenja barske pruge na deonici između stanica Valjevo i Valjevski Gradac još uvek nisu sanirana.

Železnički saobraćaj između Beograda i Bara zbog toga se i dalje odvija pomoćnim putem preko Lapova, Kraljeva, Čačka i Požege.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: