IT sektoru 6,9 mil € iz Fraktalisa

U okviru projekta "Fraktals" obezbeđeno je 6,9 miliona evra za koja će moći da konkurišu preduzeća u oblasti IT za razvoj inovativnih rešenja u poljoprivredi.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 25.09.2014.

19:25

Default images

Mala i srednja preduzeća u oblasti informacionih tehnologija iz Srbije i drugih zemalja Evrope moći će da konkurišu za ta finansijska sredstva EU od 30. novembra ove do 28. februara iduće godine, navedeno je u saopštenju biroa Pokrajinske vlade za odnose s javnošću.

Na predstavljanju tog projekta istaknuto je da će od tog ukupnog iznosa, obezbeđenog u projektu "Fraktals" koji zajednički realizuju Razvojni fond Vojvodine (RFV) i Univerzitet u Novom Sadu (UNS), preko Razvojnog fonda Vojvodine biti plasirano 5,5 miliona evra bespovratnih sredstava.

Mala i srednja preduzeća moći će da konkurišu za iznose u visini od 50.000 do 150.000 evra, precizirano je na skupu održanom u Upravnoj zgrada Univerziteta u Novom Sadu.

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić rekao je da je značajno to što je Srbija po prvi put dobila poverenje EU da preko svojih administrativnih kapaciteta, u ovom slučaju preko RFV, plasira sredstva za firme iz cele Evrope, koje za taj novac konkurišu.

"Podjednako je važno i to što projekat Fraktals spaja informacione tehnologije i poljoprivredu, dve strateški važne grane i za Srbiju i za Vojvodinu", kazao je Pajtić i pozvao mala i srednja preduzeća iz IT sektora da konkurišu za ta sredstva i da svojiminovativnim rešenjima doprinesu razvoju poljoprivrede kako u Srbiji tako i širom Evrope.

Projekat "Fraktals" finansiran je sredstvima Evropske komisije preko Sedmog okvirnog programa - FP 7, čiji je glavni cilj da distribuira finansijska sredstva malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima u IT sektoru, iz čitave Evrope, radi razvoja aplikacija za poljoprivredu, baziranih na principima i tehnologijama "budućeg interneta".

Reč je o najvećem projektu koji je Evropska komisija do sada finansirala u Srbiji, u okviru kojeg je instituciji iz naše zemlje data mogućnost da plasira sredstva korisnicima širom Evrope, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: