Evo kakav Bus-plus imaju Kinezi

Kinezi će zahvaljujući aplikaciji moći da približavanjem mobilnog telefona validatoru, bez kontakta, plate uslugu prevoza u gradskim autobusima i metro.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.09.2014.

18:10

Default images

Multinacionalna kompanija Gemalto, specijalizovana za digitalnu bezbednost, sa sedištem u Amsterdamu, zabeležila je snažan rast vrednosti akcija na pariskoj berzi posle objavljivanja vesti o potpisivanju ugovora sa grupacijom Čajna mobajl o plaćanju usluga javnog prevoza putem smartfona.

Tehnologijom Gemalta biće instalirana aplikacija za javni transport koja će omogućiti korisnicima ovog kineskog operatera da jednostavnim približavanjem mobilnog telefona validatoru, bez kontakta, plate uslugu prevoza u gradskim autobusima i metrou, precizirao je ovaj svetski lider u sektoru digitalne bezbednosti, a prenosi Rojters.

Čajna mobajl je najveći svetski mobilni operater sa blizu 800 miliona pretplatnika. U Pekingu, svakodnevno, usluge javnog prevoza koristi više od 22 miliona ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: