Ispred Đenerali više ne piše Delta

Kompanija Delta Đenerali (Generali) Osiguranje a.d.o. Beograd saopštila ja danas da posluje pod novim poslovnim imenom - Generali Osiguranje Srbija a.d.o.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

12:51

Default images

Promena poslovnog imena i korporativnog identiteta takođe je primenjena i u kompanijama za Reosiguranje i Društvu za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom koje su promenile ime u: Generali Reosiguranje Srbija a.d.o. i Generali Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom.

Predsednik i generalni direktor Đenerali Osiguranja Srbija, Andrea Simončeli je tim povodom rekao da sa ovom promenom, kompanija započinje novo poglavlje u svom poslovanju u Srbiji i iskoristiće ovu priliku da ojača svoj imidž kod klijenata i bude spremna za buduće izazove.

Sa ukupnim prihodom od premije u iznosu od 12,5 milijardi dinara, sa preko 2.000 zaposlenih i tržišnim udelom od 20 odsto u 2013. godini, Đenerali Osiguranje Srbija a.d.o. je druga najveća osiguravajuća kuća u Srbiji.

Kompanija zauzima prvo mesto na srpskom tržištu životnog osiguranja, sa udelom od 26,2 odsto u 2013. godini i drugo mesto u segmentu neživotnog osiguranja (osiguranja imovine i lica).

U maju 2014. godine Generali je preuzeo potpuno vlasništvo nad kompanijom Delta Đenerali Osiguranje. Sa obavljenim prenosom vlasništva, Đenerali je stekao poptpunu kontrolu i u Delta Đenerali Reosiguranju a.d.o., Delta Đenerali dobrovoljnom penzijskom fondu i kompaniji Blutek Auto d.o.o.

Kupovinu udela manjinskog akcionara Narodna banka Srbija je odobrila je u maju 2014. godine, navedeno je u saopštenju te osiguravajuće kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: