Nastavak izgradnje Žeželjevog mosta

Sporazum o nastavku gradnje Žeželjevog mosta u Novom Sadu konačno je potpisan, a radovi će ponovo krenuti do kraja meseca.

Srbija

Izvor: 021.rs

Ponedeljak, 22.09.2014.

17:17

Default images

Ovo je epilog višemesečnih pregovora Železnica Srbije kao investitora i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa izvođačem radova špansko-italijanskim konzorcijumom "Azvi–Tadei–Horta Koslada" (AZVI).

Izvođač je sada dobio novi rok od 17 meseci za završetak radova.

Ministarstvo je saopštilo da je ukupno uvećanje vrednosti radova po postignutom sporazumu 2,9 mil EUR. Takođe, izvođačima radova će na to biti dodato još 1,7 miil EUR, koji se u osnovnom ugovoru vodio kao rezerva.

"Železnice" su već uplatile 237.000, a preostalo je da uplate još 341.000 EUR. Novi Sad i Vojvodina treba da plate dodatnu cenu mosta, no problem je što para nemaju, pa je sigurno da će njihovi budžeti morati na novi rebalans, piše 24sata.

Posao je stopiran zato što je AZVI tražio dodatni novac zbog većih troškova vađenja ostataka stare srušene konstrukcije betonskog mosta.

Do sada je na Žeželjevom mostu urađeno 27% posla i trenutno samo nekoliko radnika održava čeličnu konstrukciju koja je počela da rđa. Ugovorena vrednost radova je bila 45,3 mil EUR na početku izgradnje mosta (26,2 miliona finansira Delegacija EU, a 19,1 milion Vojvodina i Novi Sad).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: