"Potrošaču je svaki dinar bitan"

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović kaže da će potrošači sigurno osetiti posledice zbog najavljenog smanjenja penzija i plata.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.09.2014.

13:26

Default images

"Potrošači osete svaki dinar poskupljenja kao udar na kućni budžet, tako da će sigurno osetiti i posledice smanjenja penzije i plata u javnom sekotru, ali te posledice bi bile mnogo manje kada bi se uveli red na tržište i otvorena tržišna utakmica", rekao je Papović za agenciju Beta.

Ocenio je da bi uvodjenje reda i kokurencije na tržište u Srbiji ublažilo posledice smanjenja penzija i plata na standard gradjana.

Papović je dodao da postoji prostor da se cene u Srbiji smanje i do 30 odsto ukoliko se zaista otvori tržište i uvede konkurencija.

Prema njegovim rečima, trgovci u Srbiji se ne odriču velikih marži, a mali proizvodjači teško mogu da se probiju do rafova prodavnica i
povećaju konkurenciju.

"Ubacivanje jednog proizvoda u listu naplaćuje se 1.500 evra", rekao je Papović i ocenio da je zbog toga manji izbor proizvoda u trgovinama.

Vlada Srbije najavila je smanjenje plata i penzija u okviru mera štednje i smanjenje deficita budžeta, a pojedini ministri kazali su da ne očekuju pad kupovne moći zbog tog umanjenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: