"Srbijagas da podeli delatnosti"

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je da vlada još nije dobila plan za reformu Srbijagasa koji će morati da podeli delatnosti.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

12:53

Default images

"Ako su sva preduzeća u energetici, počev od EPS - a, podelila svoje delatnosti, to će morati da uradi i Srbijagas", rekla je Mihajlović.

Na konstataciju novinara da u Srbijagasu kažu da su predali vladi plan za reorganizaciju tog preduzeća i pitanje da li taj plan zadovoljava kriterijume za koje se zalagala kao ministar energetike, Mihajlović je rekla da taj plan svakako mora da zadovolji kritrijume za koje se zalaže EU i da Srbija sada više ne može da odstupa od direktiva EU, koje su vrlo jasne.

"Na samu vladu to još nije došlo, ali ono što je sasvim jasno i što je rekao ministar energetike, da je plan reformisanja pripremljen i da je u skladu sa direktivama EU", istakla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, to sasvim sigurno znači podelu delatnosti, zatim potpunu promenu odnosa izmedju osnovnog preduzeća i onih takozvanih sporednih preduzeća "koja su godinama pripajana Srbijagasu".

"To je opterećivalo metar kubni gasa, što se sada sve menja i to ne može biti unutar Srbijagasa. Ostaju naravno i razgovori o tome kako će se rešiti pitanje nenaplaćenih potraživanja", dodala je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: