LDP: Reformisati javna preduzeća

LDP je ocenila da će najavljena smanjenja penzija i plata biti uzaludne mere, ukoliko ne dođe do sveobuhvatne reforme javnih preduzeća i završetka privatizacije

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 21.09.2014.

12:53

Default images

"Najbolji primer neodgovornog poslovanja su Železnice Srbije. Godinama u Vučić-Dačićevoj vladi i prethodnim vladama partijski poslušnici rukovode tim sistemom sa najviše subvencija. Odnos vlade prema reformama najbolje se ogleda u tome što Železnice već duže od mesec dana nemaju generalnog, a čak ni v.d. direktora", navodi LDP u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da Vlada ne poštuje Zakon o javnim preduzećima jer skoro dve godine ne ukida upravne i nadzorne odbore u javnim preduzećima, niti osniva nadzorne odbore sa manje članova.

"Takvo neodgovorno ponašanje ministara u vladi gradjane Srbije godišnje košta 200 miliona dinara", navodi se.

LDP je dodala da je očigledno da i ova vlada, poput prethodnih, dopušta takvo ponašanje u javnim preduzećima jer ona predstavljaju "partijski ćup za stranke na vlasti".

"Vlada troši naše vreme. Vlada Srbije nema vremena za gubljenje, zato što je cena odlaganja reformi svaki dan sve veća, a strpljenje gradjana je sve manje. Brzina i sigurnost reformi ove vlade je ista kao i brzina i sigurnost vozova na našim prugama", navodi LDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: