Kraljevo u minusu 300 mil. dinara

Finansijski izveštaj Grada Kraljeva pokazao je da se u prvih šest meseci u budžet grada Kraljeva slilo 300 miliona dinara manje, nego što je to bilo planirano.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.09.2014.

11:55

Default images

Prema rečima Milomira Prodanovića, načelnika Odeljenja za privredu i finansije, manjak je nastao zbog smanjenja naplate poreza na dohodak, jer se osamdeset odsto tog poreza sliva se u budžet grada.

"Zbog neredovnih isplata zarada zaposlenih smanjuje se i deo prihoda po osnovu poreza na dohodak. Osim toga smanjena je i naplata poreza na imovinu", rekao je Prodanović Tanjugu.

Zakonom o planiranju i izgradnji iz decembra prošle godine potpuno je ukinuta naknada za gradsko gradjevinsko zemljište koja je prošle godine punila budžet sa oko 150 miliona dinara.

"Da bi se ti prihodi sada prelili u porez na imovinu potrebno je više vremena. Po toj osnovi ove godine planiran je prihod od oko 360 miliona dinara, ali je realizacija, za sada veoma mala, samo oko šest odsto", rekao je Prodanović.

Zbog smanjenog priliva novca u gradsku kasu, rebalansom budžeta planirane su uštede na svim nivoima, od najavljenog smanjenja plata zaposlenih u javnom sektoru, do smanjenja materijalnih troškova budžetskih korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: