Smeneti izvršne direktore Železnica

Vlada Srbije usvojila je zaključak kojim se predlaže skupštini "Železnica Srbije" da razreši dužnosti izvršne direktore i članove Odbora direktora.

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 21.09.2014.

09:21

Default images

Predložena je smena Svetozara Čapina i Predraga Jankovića.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade i ministarke gradjevine, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, direktan, ali ne i jedini razlog zbog kojeg je zatražena smena dvojice direktora je jučerašnja odluka Odbora direktora "Železnica Srbije" da raspuste Projektni tim i Radnu grupu za pregovore o realizaciji ruskog kredita za rehabilitaciju srpskih pruga vrednog 800 miliona dolara.

"Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture učiniće sve da se 'Železnice Srbije' koje su zadužene za realizaciju infrastrukturnih projekata vrednih 1,2 milijarde evra, što pre reformišu i poveća efikasnost u realizaciji projekata", dodaje se navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: