Farma od milion evra

U Crepaji je otvorena moderna farma, a ukupna vrednost investicije je milion evra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 20.09.2014.

14:40

Default images

Farma ima 300 visokosteonih junica rase holštajn, a prema rečima Srđana Alekse iz farme "Fotos" prosek mlečnosti je 28 litara mleka.

Kompletnu hranu za krave na farmi "Fotos", proizvodi "Almex" koji sada ima pet farmi muznih krava sa ukupno 2.200 grla. Objekat u koji su useljena grla je nov i otvorenog tipa.

Nakon obilaska farme, u Crepaji je održana svečana dodela jubilarnih nagrada "Agropresa", a predsednik udruženja novinara za poljoprivredu Goran Ðaković rekao je da je ova organizacija proteklih 10 godina imala više od 100 ekskurzija i različitih događaja, nekoliko značajnih programa i projekata.

Široj javnosti su najpoznatije radionice za žene sa sela pod nazivom "Preduzetnice u agrobiznisu" kao i sajam hrane i pića "Vikend dobrog ukusa".

U organizaciji udruženja, od 2008. godine, održava se Nacionalna konferencija "Agrobiznis Srbije" mogućnostima unapređenja poljoprivre naše zemlje, koja donosi veliki priliv novca od izvoza proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: