Održan "Marš poreskih obveznika"

Oko tri stotine pripadnika udruženja gradanja Libertarijanskog kluba LIBEK održalo je danas "Marš poreskih obveznika - Odbrani novčanik".

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 20.09.2014.

14:24

Default images

Oni su ispred Ministarstva finansija zatražili da država smanji poreze, javnu potrošnju i javni dug.

"Mi smo prošetali do Ministarstva finansija, gde smo pokušali da predamo peticiju protiv povećanja PDV-a koju je potpisalo više hiljada ljudi.

Međutim, zgrada Ministarstva je sablasno pusta, a pripadnici obezbeđenja su nas zamolili da dođemo opet u ponedeljak, jer u Ministarstvu nema nikoga", kazao je Nikola Parun, predstavnik Udruženja.

On je agenciji Beta kazao da ovo "sigurno nije poslednji marš obveznika, te da će LIBEK vrlo brzo ponovo biti na ulici".

Zahteve udruženja podržao je i predsednik Nove stranke Zoran Živković koji je kazao da država mora da štedi, te ukazao na neophodnost uvođenja pravih mera štednje.

"Naravno da bi bilo katastrofalno da se poveća PDV tako da smo i to podržali, bićemo uvek tu kada treba braniti džep građana Srbije", naveo je Živković.

Upitan da li je iznenađen što nema više predstavnika opozicije na skupu, predsednik Nove stranke je izrazio nadu da će i druge stranke doći do zaključka da je "vlast Aleksandra Vučića uništila Srbiju i da svako ko učestvuje u njoj doprinosi tome".

Pripadnici LIBEK-a uzvikivali su ispred Ministarstva "Niži porez" držeći plakate sa natpisima "Je l' tako i svoje pare rasipate", "Novi porez = novi poraz" i "Javni dug = najgori drug".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: