Srbija i RS zajedno jačaju privredu

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je na sednici vlada Srbije i Republike Srpske konstatovano da je postugnut napredak u saradnji u svim oblastima.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 20.09.2014.

13:29

Default images

On je rekao i da je dogovoreno formiranje Koordinacionog tela koje bi se bavilo zajedničkim razvojem poljoprivredno- prehrambene i industrijske proizvodnje.

"Dogovorili smo se danas da formiramo Koordinacinono telo koje bi činili ministri privreda, poljoprivrede, trgovine... za pripremu zajedničkog razvoja proizvodnje i preradu i poljoprivrednih i svih drugih proizvoda i mogućnosti zajedničkog izlaska na treća tržišta", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerkom Željkom Cvijanović u Palati Srbija.

Kako je rekao, time postižemo komparativnu prednost u odnosu na neke druge.

Premijer je dodao da smatra da će to telo imati veoma značajnu ulogu u podizanju proizvodnje, pre svega poljoprivredne, ali i industrijske i na teritoriji Srbije i RS.

On je naveo da se uspelo do sada da je u mnogim oblastima postignut napredak, ističući da se danas razgovaralo i o osiguranju i prekograničnom osiguravanju, o svim infrastrukturnim objektima. . .

Kako je naveo, konstatovano je da sve što je dogovoreno u vezi mosta Bratunac-Ljubovija ide svojim tokom, a da bi morale da se pojačaju aktivnosti na pruzi Priboj-Rudo gde nisu zadovoljni ni on ni premijerka Cvijanović.

On je rekao da je pri kraju i rešavanje problema staničnih linija za linijske autobuse i u Srbiji i u Srpskoj.

"Dobili smo izveštaj kako i na koji način se novac gradjana Srbije troši u RS za dve škole, u Doboju i Ssamcu", rekao je Vučić i dodao da se u Doboju uskoro završavaju radovi, a da se očekuje da u Posavini velika i moderna škola, koja će nositi ime Srbija, biti potpuno izgradjena do maja sledeće godine.

Prema njegovim rečima, tema razgovora je bio i projekat vezan za donji tok Drine, ali i drugi zajednički projekti.

Konstatovan je napredak u skoro svim oblastima, ali i uverenje da sve može da ide još brže bolje i jače i da će i tako biti u narednom periodu, rekao je premijer koji se zahvalio ministrima iz RS što su došli u Beograd i poželeo im da se osećaju kao kod svoje kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: