AmCham podržava mere Vlade Srbije

Američka privredna komora u Srbiji podržala je napore Vlade koji vode konsolidaciji javnih finansija.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 19.09.2014.

16:31

Default images

Iz komore ocenjuju da su najavljene mere štednje jedan od neophodnih koraka ka ozdravljenju privrede.

Kako se navodi u saopštenju, Američka privredna komora veruje da će mere štednje, u novonajavljenom paketu mera Vlade Srbije za oporavak privrede, dovesti do poboljšanja na rashodnoj strani budžeta i da predstavljaju uvod u dugo očekivanu sveobuhvatnu reformu državne uprave.

Ističe se da je istovremeno potrebno na odgovarajući način pristupiti i rešavanju problema na prihodnoj strani, budući da je to jedini put ka stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta koji će privući preko potrebne investicije i dovesti do rasta privrede.

"Da bi najavljene mere imale željeni efekat, mora se paralelno krenuti u rešavanje problema na prihodnoj strani budžeta jačanjem finansijske discipline, sveobuhvatnom reformom državne uprave, i odlučnijom borbom protiv sive ekonomije", rekla je Maja Piščević, izvršna direktorka Američke privredne komore u Srbiji.

Kako je istakla, to su preduslovi za stvaranje konkurentnih uslova poslovanja što stimuliše i strane i domaće investicije i vodi otvaranju novih radnih mesta.

"Ohrabruje izjava premijera da je Srbiji potreban jak privatni sektor kao i najava da se neće pribeći povećanju nameta, s obzirom da je privatni sektor već izgubio 400.000 radnih mesta u prethodnom periodu", rekla je Piščević.

Američka privredna komora u Srbiji, koja broji 190 kompanija, internacionalnih i lokalnih koje zapošljavaju preko 100.000 građana Srbije, aktivno se zalaže da se obezbede preduslovi za unapređenje poslovnog okruženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: