Guzenbauer: Vučić odlučan

Bivši austrijski kancelar Alfred Guzenbauer ocenio je da predstavljene mere jasno pokazuju da je srpski premijer odlučan da sanira privredu i finansije Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 19.09.2014.

13:32

Default images

On je, u izjavi dopisniku Tanjuga u Beču, rekao da je to veoma zahtevan i put pun izazova, ali, pošto se radi već o drugom paketu mera u veoma kratkom vremenskom roku, dokazuje odlučnost Vučića da učini ono što je hitno potrebno Srbiji da čvrsto stane na noge.

"I pored sve oštrine mera, koje je premijer predstavio juče, pokazalo se da Vučić posebnu pažnju posvećuje socijalnoj ravnoteži", istakao je savetnik srpske vlade.

On je ukazao da se posebno pazilo na socijalno ugrožene odlukom da se plate i penzije ne smanjuju onima sa najnižim primanjima.

"Ovo je nastavak reformskog kursa uz uzimanje u obzir socijalne komponente i pažnje da socijalno ugroženi ne budu pogođeni", naglasio je nekadašnji lider Socijaldemokratske partije Austrije (SPO).

"Verujem da sve mere koje su sada preduzete polaze od toga da međunarodna zajednica investitora vidi da Srbija ozbiljno shvata svoj reformski kurs", podvukao je on ukazujući da je to već pokazao i prvi paket mera kojim su usvojeni zakoni o radu, privatizaciji i stečaju, a da je ovaj drugi paket mera nastavak i sastavni deo reformskog kursa.

Prema njegovim rečima, ovim se jasno poboljšavaju okviri za međunarodne investicije i srednjoročni oporavak privrede.

"Polazim od toga da će na osnovu tih mera poći za rukom da se u drugoj polovini mandata vlade moći da vide znaci oporavka privrede", zaključio je Guzenbauer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: