Vulin: Teško, ali jedino rešenje

Mere koje je predstavio premijer Aleksandar Vučić su očekivane i teške, ali su i jedino moguće rešenje da bi građani od 2016. godine živeli bolje.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 19.09.2014.

13:00

Default images

"To je ono što smo očekivali. Mere jesu teške, ali su jedine moguće. Postavlja se pitanje imamo li neki drugi put, neku alternativu ovim merama. Imamo, a to je da nastavimo da se zadužujemo i da smo u nevolji i da sve probleme ostavimo našoj deci", rekao je Vulin novinarima.

Ministar je istakao da je predsednik vlade povukao hrabar potez i da apsolutno svi članovi vlade podržavaju ove mere, kao i da će svako u delu svog ministarstva preduzeti odgovarajuće mere štednje.

Vulin je kazao da niko ne može da bude zadovoljan smanjenjem plata i penzija, ali da se postavlja pitanje - jesmo li imali bilo kakav drugi izbor.

"Da li u vreme krize postoji bilo kakava alternativa štednji", rekao je Vulin i dodao da se pridružuje predloženim merama.

On je poručio građanima da svetlo na kraju tunela postoji i da je precizno oročeno kada će se osetiti boljitak i efekti predloženih mera, a to je 2016. godina. Ministar je rekao da će tada moći da dođe do povećanja plata i penzija u apsolutnom i relativnom iznosu, a da se samim tim može očekivati bolji standard građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: