Fiskalni savet: Nije dovoljno

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović ocenjuje da predloženo smanjenje plata i penzija nije dovoljno, te da će morati da se poveća PDV.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 19.09.2014.

10:41

Default images

"Vučic je sinoć ponovio da su procene Fiskalnog saveta tačne, ali da je pri donošenju odluka o umanjenju plata i penzija pred očima imao ljude koji od tih primanja žive. Skeptični smo. Ako predlozi ostanu, moraće da se poveća PDV", rekao je Petrović za Blic.

Fisklani savet je predlagao linearno smanjenje plata i penzija za 15 odsto.

Set mera koje je Vučić sinoć predložio podrazumeva smanjenje plata i penzija većih od 25.000 dinara, oštru borba protiv sive ekonomije, otpuštanje viška ljudi u administraciji, smanjenje subvencija pojedinim javnim preduzećima i jačanje privatnog sektora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: