Energetska kriza: EPS uveo embargo?

Elektroprivreda Srbije zabranila je preduzećima RB "Kolubara" i TE "Kostolac" prodaju uglja industriji i građanima, pod pretnjom disciplinskim merama, piše Blic

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2014.

08:13

Default images

Kako ovaj list prenosi u današnjem izdanju, direktor EPS-a Aleksandar Obradović, poslao je 4. septembra dopis direktorima RV "Kolubara" i TE "Kostolac", u kojem preporučuje obustavu isporuke uglja za industriju i domaćinstva.

Na pitanje "Blica" zašto su obustavili isporuku uglja, EPS je odgovorio:

"Zbog posledica majskih poplava, radi obezbeđivanja zaliha uglja na deponijama u termoelektranama kako bi se za privredu i građane Srbije obezbedilo stabilno snabdevanje električnom energijom u predstojećem zimskom periodu, Rudarskom basenu 'Kolubara' i 'Termoelektranama-kopovima Kostolac', preporučeno je da do daljnjeg obustave isporuku svih vrsta uglja i u veleprodaji i u maloprodaji za kupce u kategorijama industrija i široka potrošnja".

"Blic" navodi i da domaćeg uglja koji je najjeftiniji za grejanje, sada nema ni za stovarišta koja snabdevaju građane, da ga neće dobiti ni udruženja sindikata, penzionera i invalida, koja su ogrev ugovorila preko tendera od 29. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: